Mountain TrikeAll terrain rolstoel

De actieve gebruiker in de buitenlucht geniet van de natuur buiten de reguliere paden om met de Mountain Trike. De Mountain Trike is de rolstoelvariant van de mountainbike. De Mountain Trike is meer een mountainbike dan een rolstoel; weliswaar niet het uiterlijk maar wel de prestaties. Met de Mountain Trike rijdt u gemakkelijk door het bos, over de branding op het strand, door de duinen en door andere ruige landschappen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de unieke aandrijving van de Mountain Trike in combinatie met drie onafhankelijk(e) werkende schokdempers, één voor elk aandrijfwiel en één voor het stuurwiel aan de achterzijde.

De Mountain Trike is beschikbaar in 3 verschillende modellen:

Mountain Trike

Het voorwaarts duwen van de aandrijfhendels aan de grote wielen brengt de Mountain Trike in beweging. Het maken van bochten en sturen gebeurt door de aandrijfhendel naar links of rechts te bewegen tijdens de duwbeweging. Voor gebruikers met een beperkte handfunctie is de Mountain Trike Evo beschikbaar, welke speciaal voor deze doelgroep is voorzien van de juiste bediening.

eTrike

De E-Trike is gelijk aan de Mountain Trike maar is als extra voorzien van een naafmotor in het achterwiel. U kunt de E-Trike op 3 manieren gebruiken, geheel manueel, met de gashendel als ondersteuning, u geeft uzelf dan als ware “ een extra duwtje in de rug” of compleet elektrisch. U kunt een topsnelheid tot wel 12,5 kilometer per uur bereiken.

Mountain Trike Push

De Mountain Trike Push is de uitvoering voor gebruikers die zelf niet in staat zijn de Mountain Trike te bedienen en/of voort te bewegen. De aandrijfhendels van de normale Mountain Trike zijn vervangen voor stevige armleuningen. Achterop de Mountain Trike Push bevindt zich een duwbeugel waarmee u zowel de Mountain Trike Push kan duwen, sturen en kan afremmen door middel van de handremmen.  

Lees verder »
thumb
thumb
Mountain trike besturing

Eenvoudig besturing

De unieke direct drive-besturing (naar keuze links of rechts gemonteerd) bestuurt de Trike met slechts één arm. De besturing geeft uitstekende controle zodat soepele bochten gemaakt kunnen worden en u gemakkelijk kunt bijsturen op hellingen.

Extra Power

De eTrike is voorzien van een krachtige elektrische naafmotor in het achterwiel. De ondersteuning is m.b.v. een eenvoudig bedienbaar display in 5 standen instelbaar met een maximale snelheid tot wel 12,5 km/h.
Mountain trike remmen

Hydraulische schijfremmen

De krachtige hydraulische remmen zorgen voor een snel en veilig tot stilstand komen op (op) iedere ondergrond en onder alle weersomstandigheden.
Mountain trike vering

Luchtvering

De luchtvering zorgt voor een uitstekende schokdemping en comfortabel rijgedrag bij het rijden over oneffen terrein, rotsen, boomwortels en bij het afrijden van stoepranden.
Aandrijfsysteemd.m.v. hefbomen
Motor250W 36V Naafmotor (eTrike)
Accu36V 12,8Ah Lithium Ion, inclusief lader (eTrike)
Actiradius E-Trike13 - 32 km/h (afhankelijk van ondergrond en gebruik)
Ondersteuningin 5 standen instelbaar (eTrike)
Bedieningd.m.v. draaigas of duimgas (eTrike)
Maximum snelheid12,5 km/h (eTrike)
DisplayLCD display met o.a. snelheidsmeter, kilometeller (eTrike)
GewichtMountain Trike 20 kg / eTrike 25kg
Maximale gebruikersgewicht100 kg
Wielmaat24 inch
Zitkussen breedte400 mm
Zittinghoogte vanaf de grond465 mm
Hoogte rugleuning383 mm
Zitting hoek20 graden
ZitkussenUitneembaar
Max. en min. voetsteun hoogte411mm – 480mm
Max. en min. zitting lengte447mm – 487mm
VeiligheidsgordelOptie
VoetbandenOptie
Hydraulische remmenStandaard

Wil je meer weten over de Mountain Trike?

Bel 085 - 87 86 144 of stuur ons een bericht.