Motion Composites VelocePerfecte combinatie van lichtgewicht en stijfheid

De VELOCE is een uiterst lichte vouwframe rolstoel met de stijfheid van een vastframe rolstoel. Met het unieke Mantis frame introduceert Motion Composites een geheel nieuw type frame waarbij een boxframe en monoframe samenkomen. Dankzij de doordachte constructie en minimale toleranties is een buitengewoon stijf vouwframe ontstaan. De combinatie van lichtgewicht en stijfheid maakt deze rolstoel zeer snel en responsief, waardoor minimale inspanning vereist is om je voort te bewegen met deze rolstoel.

Lees verder »
thumb
thumb
thumb
thumb

Lichtgewicht en bijna ongelimiteerde aanpassingen

Naast ongelooflijk sterk en licht te zijn, is het VELOCE model volledig aanpasbaar voor een gepersonaliseerde pasvorm. De voor- en achterzithoogtes, de zithoek en het zwaartepunt kunnen allemaal worden aangepast zoals nodig. We zijn trots om te zeggen dat deze stoel een van de lichtste en meest praktische inklapbare modellen op de markt is.

Ideaal voor een actieve levensstijl

Gemakkelijke transfers, eenvoudig vervoer, de VELOCE rolstoel is perfect voor actieve gebruikers. De innovatie achter dit model geeft het de prestaties en het gemak van een opvouwbare stoel met het comfort en de stabiliteit van een vaste stoel. Het is gemakkelijk mee te nemen en biedt, eenmaal uitgevouwen en klaar, uitzonderlijke wendbaarheid.

Aantrekkelijk minimalistisch ontwerp

Met zijn dynamische Mantis frame (gesloten aan de achterkant en open aan de voorkant), zijn kenmerkende driehoekige buizen en carbon afwerking met kleuraccenten, trekt de strakke en avant-gardistische uitstraling van VELOCE de aandacht.

Bespaar energie om verder te gaan

Het eenvoudig licht voortbewegen is een onmiskenbaar pluspunt van de VELOCE, net als de opmerkelijke wendbaarheid. De volledig symmetrisch gevormde kruisbrace werkt nauw samen met de draaipunten, terwijl het unieke vouwsysteem de stabiliteit en reactievermogen van het frame maximaliseert. Hierdoor bespaar je op dagelijkse basis aanzienlijke energie.
FrameVouwbaar
MateriaalT700 High-tensile strength carbon fiber
Transportgewicht excl. wielen etc.5.4 kg
Transportgewicht incl. wielen etc.8.8 kg
Zitbreedte35.6 cm tot 50.8 cm
Zitdiepte35.6 cm tot 50.8 cm
Zithoogte Voorzijde (frame)35.6 cm tot 53.3 cm
Zithoogte Achterzijde (frame)34.3 cm to 51.4 cm
Wielmaat22", 24", 25", 26"
Camber0°, 3°, 6°
Maximaal Gebruikersgewicht120 kg | 159 kg bij HD-Kit
Rughoogte22.9 cm tot 53.3 cm
Hoogte armleuningen15.2 cm tot 35.6 cm
Hoek voorframe70°, 75°, 80°, 85°, 90°
Hoek rugleuning85° to 110°
Zwaartepunt2.5 cm tot 10.2 cm
Totale breedtemin 52.7 cm – max 80 cm

Wil je meer weten over de Motion Composites Veloce?

Bel 085 - 87 86 144 of stuur ons een bericht.