Motion Composites Helio C2Zoals een vouwframe rolstoel bedoeld is

De Helio C2 is een vouwframe rolstoel die speciaal is ontworpen om de rolstoelgebruiker gemakkelijk en comfortabel vooruit te helpen. Met zijn extreem lage gewicht, uitstekende instelmogelijkheden en hoogwaardige materialen vereist deze rolstoel minimale inspanning tijdens het voortbewegen. Net als de Veloce rolstoel maakt de Helio C2 gebruik van een zeer stijve en solide vouwconstructie, samen met een zijframe dat uit één stuk is vervaardigd. Hierdoor is de speling in de stoel minimaal en wordt alle energie omgezet in beweging.

Lees verder »
thumb
thumb
thumb
thumb

Kracht en lichtheid

De visie bij het ontwikkelen van de Helio C2 was het aanzienlijk verminderen van het framegewicht en het creëren van grotere bewegingsvrijheid. Elk onderdeel is zorgvuldig geselecteerd, waarbij carbon een uitstekend materiaal is wanneer kracht en lichtheid gecombineerd moeten worden. Het resultaat is grotere mobiliteit en verminderde belasting waardoor de kans op chronische schouder- en gewrichtsblessures aanzienlijk vermindert.

Ultrarigid Folding-System (UFS)

Het symmetrische kruisframe en stijve unibody frame verdelen de krachten gelijkmatig over het frame voor superieure energieoverdracht en voortbeweging. Het unieke Ultrarigid Folding-systeem (UFS) maximaliseert de algehele stabiliteit van de rolstoel, terwijl de verticale asplaten de stijfheid van het achterwiel vergroten voor optimale energie-efficiëntie.

Optimale zithoogte

Het innovatieve ontwerp van het frame maakt het mogelijk om een superlage zithoogte van 30,5 cm te bereiken. Naast gemakkelijker contact met de vloer, zorgt dit voor een effectievere trippelende voortbeweging met de voeten. Mocht de situatie hierom vragen, dan is de zithoogte tot een hoogte van 50,8 cm te configureren.

Hybride frame ontwerp

Maakt het gebruik van verschillende frame types overbodig, aangezien er vanuit één frame gewerkt kan worden naar verschillende configuraties en uitvoeringen (standaard of hemi-uitvoering).
FrameVouwbaar
MateriaalHigh-tensile strength T700 carbon fiber
Transportgewicht excl. wielen etc.4.3 kg
Transportgewicht incl. wielen etc.8.8 kg
Zitbreedte35.6 cm tot 55.9 cm
Zitdiepte35.6 cm tot 50.8 cm
Zithoogte Voorzijde (frame)33 cm tot 54.6 cm
Zithoogte Achterzijde (frame)31.8 cm tot 51.4 cm
Wielmaat20", 22", 24", 25", 26"
Camber0°, 3°, 6°
Maximaal Gebruikersgewicht120 kg | 159 kg bij HD-Kit
Rughoogte22.9 cm tot 53.3 cm
Hoogte armleuningen15.2 cm tot 35.6 cm
Hoek voorframe60°, 70°, 80°, 90°
Hoek rugleuning85° tot 110°
Zwaartepunt2.5 cm tot 10.2 cm
Totale breedtemin 52.7 cm – max 85.1 cm

Wil je meer weten over de Motion Composites Helio C2?

Bel 085 - 87 86 144 of stuur ons een bericht.