Liberty FTOpvouwbare kantelbare rolstoel

De Liberty FT is een opvouwbare en kantelbare handbewogen rolstoel. De uitdaging bij een dergelijk combinatie is om de rolstoel goed te laten kantelen, goed op laten vouwen en licht en stabiel te laten rijden. Door het unieke frameontwerp en vouwmechanisme van de Liberty is dit gelukt.

De 20 graden kantelverstelling zorgt ervoor dat op ieder moment van de dag de gewenste zithouding kan worden aangenomen. De kantelverstelling is voorzien van 2 gasveren welke er voor zorgen dat de begeleider de zithoek traploos en met gebruik van zo min mogelijk kracht in kan stellen. Hierbij blijft de zithoogte aan de voorzijde gelijk zodat de gebruiker ook in gekantelde positie kan trippelen of onder bijvoorbeeld een tafel past.

Door het relatief lage gewicht van 11,7 kg is de Liberty eenvoudig achter in de auto te plaatsen. Ook is de Liberty gecrashtest zodat deze met een inzittende in een rolstoeltaxi vervoerd mag worden. 

Door het modulaire frameontwerp is de Libery eenvoudig aan te passen qua zitbreedte, zitdiepte en zithoogte. De Liberty kan worden voorzien van allerlei opties en accessoires en is leverbaar in 22 verschillende kleuren.

Lees verder »
Kantelbare opvouwbare rolstoel Liberty thumb
Kantelbare opvouwbare rolstoel Liberty vooraanzicht thumb
Kantelbare opvouwbare rolstoel Liberty zijaanzicht thumb
Kantelbare opvouwbare rolstoel Liberty achteraanzicht thumb
Kantelbare opvouwbare rolstoel Liberty ingeklapt thumb

Voor optimale zitondersteuning zijn er voor de Liberty Zitkussens en Rugleuningen verkrijgbaar

Zitkussens Rugleuningen

Zitten

Door het gebruik van de traploos verstelbare kantelverstelling is het zeer eenvoudig om de druk op het zitvlak te verleggen, de juiste houding aan te nemen voor specifieke activiteit of om gewoon even te rusten.

Rijden

De Liberty is ontworpen zodat deze door de gebruiker zelf kan worden aangedreven. Dit kan zowel met de hand op de hoepels, met de voeten door middel van trippelen. De hoogte van de Liberty aan de voorzijde blijft gelijk ongeacht de hoek waarin de Liberty wordt gekanteld.

Meenemen

De Liberty kan worden opgevouwen en eenvoudig worden vervoerd in de kofferbak van een auto. Met een transportgewicht van minder dan 12 kilo is de Liberty de lichtste kantelbare rolstoel voor volwassenen op de markt.
Zitbreedte36-56 cm
Zitdiepte36-51 cm
Zithoogte33-51 cm
Maximaal Gebruikersgewicht113 kg
Kantel Range0-20 graden
Crashtest Safe volgensISO 7176-19
Army Green
Emerald Green
Charcoal Gray
Iridescent Navy
Smooth White
Shadow Black
Royal Blue
Retro Red
Iridescent Burgundy
Black
Blue Skies
Bubblegum Pink
Candy Blue
Candy Purple
Candy Red
Copper
Fuchsia
Granny Smith
Metallic Orange
Teal
Yellow
Silver

Wil je meer weten over de Liberty FT?

Bel 085 - 87 86 144 of stuur ons een bericht.