AdventusRijhulp

Adventus is een aankoppelbaar 5e wiel voor de vastframe rolstoel. De Adventus maakt het mogelijk met de rolstoel op onregelmatige ondergrond, zoals tuin, strand of bospaden te rijden.

Adventus - de werking

De Adventus rijhulp lift de voorwielen van de rolstoel van de vloer. De rolstoel krijgt met de rijhulp een langere wielbasis waardoor deze lichter rijdt. De langere wielbasis en het grote wiel van de Adventus maakt het systeem uitermate geschikt voor de ruigere paden. Ook op de weg of op de stoep is het comfortabel rijden. De Adventus is in een handomdraai op de voetsteun te monteren en weer te verwijderen.

Adventus voor de actieve gebruiker

Op de meeste vast frame rolstoelen is de Adventus rijhulp eenvoudig te monteren. Voor nog actiever rijden kan de Adventus gecombineerd worden met een E-Move hoepelondersteuning voorzien van mountainbike banden. Met deze combinatie is het mogelijk om door nog ruiger terrein te rijden.

Adventus rijhulp uitvoeringen

De Adventus rijhulp wordt als een complete set geleverd, optioneel is een transporthulp verkrijgbaar zodat de Adventus achter op de rolstoel kan worden vervoerd als deze niet wordt gebruikt. Standaard wordt de Adventus geleverd in een zwarte kleur, optioneel zijn meerdere kleuren verkrijgbaar.

Lees verder »

Demping

Door het formaat van het wiel en de luchtband van de Adventus worden de trillingen, welke normaal door de kleine voorwielen van een rolstoel worden veroorzaakt, geabsorbeerd.

Obstakels

Omdat het wiel van de Adventus een grotere diameter heeft dan de standaard voorwielen van een rolstoel is het nemen van obstakels geen probleem meer.
Adventus rijhulp rolstoel

Oneffen terrein

Door gebruik te maken van een brede luchtband kom je minder snel vast te zitten in bijvoorbeeld een tramrails en rij je gemakkelijker over een zachte ondergrond zoals gras of grind.
Wielmaat10"
Kleurzwart (standaard), blauw, zilver grijs, rood, wit
Lengte48cm vanaf voorzijde voetplaat
Hoogte35cm
Gewicht2,2kg

Wil je meer weten over de Adventus?

Bel 085 - 87 86 144 of stuur ons een bericht.